Wat is in de cloud werken?

Maar gebeurt er nu precies wanneer je in de cloud werkt? Werken in de cloud klinkt misschien wat raadselachtig, maar de naam is geen toeval. De cloud is een tegenhanger van de on premises infrastructuur en is een digitale omgeving waar bestanden online opslaan en opvragen mogelijk is. De plek (de cloud, dus) waar de bestanden worden opgeslagen is onzichtbaar, vandaar dus: de cloud. Het faciliteren van de cloud is één van onze ICT-diensten.

De twee belangrijkste kenmerken van werken in de cloud is dat je altijd en overal toegang hebt tot al jouw opgeslagen bestanden én dat alles binnen de cloud zich online afspeelt. Ontelbaar veel mappen met allerlei verschillende gegevens behoren hiermee tot de verleden tijd.

Meer dan alleen Office 365 online bereikbaar

Maar is een Office 365 pakket dan niet genoeg? Het klopt dat je met een Office 365 pakket online bereikbaar bent, maar wel beperkt. Hiermee draait jouw Office pakket met onder andere Word, Excel en Outlook in de cloud. Met een online werkplek heb je toegang tot alle bestanden en gegevens die je opslaat en opvraagt in de cloud. Deze dienst is uitgebreider. Iets voor jou?

Wat is allemaal inbegrepen?

Zoals beloofd is werken in de cloud bij Virtual Computing dus zeer uitgebreid. Maar wat krijg je allemaal voor een maandelijks bedrag van €29,-? Deze elementen zijn onder andere inbegrepen in ons pakket:

 • Onbeperkte opslag
 • Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint, Outlook)
 • MFA authenticatie
 • Back up en antivirus
 • Onbeperkte support
 • Installatie eigen software
 • Snelle Virtuale desktop
in de cloud werken kosten en uitleg

Waar kunnen wij je bij helpen?

it ondersteuning

Vrijblijvend 30 dagen uitproberen?

Om je te helpen bij jouw keuze bieden wij de mogelijkheid om onze diensten gratis en zonder verplichtingen uit te proberen.

it oplossing

Stel je vragen aan ons ervaren team

Heb je vragen over het werken in de cloud? Neem dan contact met ons op. We leggen graag alle ins en outs aan je uit.

img

Is werken in de cloud veilig?

Online veiligheid is belangrijker dan ooit. We zien steeds meer datalekken door onoplettendheden of steeds slimmere hackers. Daar moeten we zwaar geschut tegenover zetten om alles veilig te bewaren. We zijn namelijk op de hoogte van de gevaren. Daarom garanderen wij dat al jouw data en gegevens veilig in de cloud wordt bewaard, zonder dat externe partijen dit kunnen inzien. Veiligheid staat bij Virtual Computing altijd op 1.

 

 

Wat zijn de kosten?

cloud werken

Beschikbaar vanaf

29,-

 • Onbeperkte Opslag
 • Microsoft Office (word, excel, powerpoint en outlook)
 • MFA authenticatie
 • Backup en antivirus
 • Onbeperkte support
 • Installatie eigen software
 • Snelle Virtuele desktop

Offerte aanvragen

Probeer het 30 dagen gratis uit

Is werken in de cloud nieuw voor jou en wil je alle voordelen één voor één ondervinden? Of ben je gewoon benieuwd wat wij te bieden hebben? Probeer werken in de cloud bij Virtual Computing 30 dagen gratis uit en ontdek de toegevoegde waarde. Niet goed? Dan zitten er geen consequenties aan jouw abonnement verbonden. Wel goed? Dan kun jij blijven werken in de cloud waar en wanneer je wil. Ben altijd bereikbaar en stap over op werken in de cloud.

Wat klanten over ons zeggen

Zakelijk gebruik, voor zzp en mkb

Werken in de cloud biedt voor zakelijk gebruik een legio aan mogelijkheden. Dit geldt niet alleen voor de enorme multinationals maar juist ook voor het mkb of een zzp’er. De coronapandemie heeft ons geleerd dat we niet meer vast hoeven te houden aan het kantoor. Ook thuis kun je prima schakelen met collega’s en jouw werk doen. Met werken in de cloud bepaal jij of je vandaag thuis, onderweg of op kantoor werkt. Zo ben jij altijd bereikbaar en kun je, waar dan ook, met een aantal klikken bij al jouw gegevens. Ook de boekhouding kun je gemakkelijk managen in de cloud.

img

Particulieren en privé gebruik

Dat werken in een private cloud voor zakelijk gebruik uitermate geschikt is, sluit niet uit dat het voor particulieren ook ontzettend handig is. Beperk jezelf niet tot één werkplek. We nemen bestanden graag mee naar verschillende locaties voor allerlei privé gebruik. Werken in de cloud geeft je deze mogelijkheid, ook voor particulier/privé gebruik.

Waarom overstappen naar de cloud?

Je weet nu wat werken in de cloud inhoudt, wat online werkplekken zijn en hoe je privé en zakelijke behoeften kan vervullen met deze dienst. Maar waarom zou je nu echt moeten overstappen op werken in de cloud? Om dat voor eens en altijd helder te maken, hebben we een lijstje met talloze voordelen voor je opgesteld. Maar we zijn ook eerlijk, werken in de cloud brengt soms ook nadelen met zich mee.

Voordelen cloud

 • Samenwerken is eenvoudiger dan ooit
 • Niet gebonden aan een vaste locatie
 • Altijd up to date
 • Alle bestanden veilig opgeborgen
 • Kostenbesparend
 • Meerdere apparaten hebben toegang
 • Geen onderhoud
 • Optimale veiligheid
 • Gigantische opslagruimte
 • Volledig ontzorgt door cloudleverancier

Nadelen cloud

 • Altijd een goede internetverbinding nodig
 • Afhankelijk van cloudleverancier. Garandeert deze leverancier bedrijfscontinuïteit tijdens storingen bijvoorbeeld?
 • Bedenk goed aan welke leverancier jij jou data toevertrouwt.
 • Grote bestanden kost tijd om op de Cloud te krijgen
 • Klein percentage software niet geschikt. Denk hierbij aan programma’s met zware bestanden zoals tekenfiles.

 

Veelgestelde vragen

Kan mijn huidige Office 365 abonnement mee naar de cloud?

Ja dat kan! We nemen jouw Office 365 abonnement over en verplaatsen deze naar onze cloud services. Heb je al een Office 365 abonnement bij Virtual Computing? Dan hoef je niet te vrezen voor gegevensverlies. Wij maken namelijk dagelijks een back-up van jouw data binnen je Microsoft Office 365 omgeving.

Kan ik werken in de cloud gratis uitproberen?

Werken in de cloud kun je bij Virtual Computing 30 dagen gratis uitproberen. Je zit nergens aan vast en verlengen is super eenvoudig. Klik hier en start jouw gratis proefperiode.

Hoe lang duurt de migratie?

Een complete migratie duurt ongeveer één tot twee weken. Tijdens deze periode plaatsen we alle bedrijfsgegevens, data en software over naar onze cloud service. Het meeste werk zit in het inrichten van deze data en het testen van de programma’s. We willen namelijk wel zeker weten dat alles goed gemigreerd is voor jullie er weer gebruik van maken en risico lopen op verlies van data.

Kort gezegd: hoe meer data jouw organisatie meeneemt naar de cloud, hoe lang de migratie duurt. Na een succesvolle migratie is de cloud binnen een dagdeel te gebruiken voor iedereen die bevoegd is binnen jouw organisatie.

Is de digitale werkplek 24/7 beschikbaar

Jouw digitale werkplek is altijd beschikbaar. Waar en wanneer je wil, op één voorwaarde: een internetverbinding waarmee je onbeperkt kan werken in de cloud. Sterker nog, met onze 24/7 support service kun je ons altijd bereiken voor problemen of vragen.

Kan ik de online werkplek ook gebruiken vanaf tablet of smartphone?

Er zitten geen restricties aan het aantal apparaten dat je kan inzetten wanneer je de beschikking hebt over een online werkplek. Met de Remote Desktop App kan je op elk apparaat inloggen en werken in de cloud. Daarnaast zit er geen maximum op het aantal gebruikers per online werkplek.

it bedrijven tilburg

Wij adviseren je graag

Je hebt veel informatie tot je gekregen over werken in de cloud. Maar het moraal van het verhaal is dat je eigenlijk niet meer zonder kan. Wanneer jij altijd online wil zijn, waar je ook bent, dan is werken in de cloud een absolute must.

Wil je toch nog meer weten over werken in de cloud of ben jij helemaal overtuigd van de kracht van een online werkplek? Neem contact op met Virtual Computing, we staan je graag te woord. Samen zorgen we ervoor dat jij altijd up-to-date en bereikbaar bent.

Advies nodig over werken in de cloud? Neem dan contact met ons op!