Werken in de cloud

Werken in de cloud, we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Terwijl het nog niet zo lang geleden een utopie was, bieden tegenwoordig veel internetbedrijven werken in de cloud aan. Ook Virtual Computing faciliteert werken in de cloud. Wil je weten wat we allemaal voor je kunnen betekenen? Lees snel verder of neem contact met ons op.

Waar kunnen wij je bij helpen?

cloud oplossingen

Vrijblijvend 30 dagen uitproberen?

Om je te helpen bij jouw keuze bieden wij de mogelijkheid om onze diensten gratis en zonder verplichtingen uit te proberen.

werken in de cloud

Stel je vragen aan ons ervaren team

Heb je vragen over het werken in de cloud? Neem dan contact met ons op. We leggen graag alle ins en outs aan je uit.

Wat is in de cloud werken?

Maar gebeurt er nu precies wanneer je in de cloud werkt? Werken in de cloud klinkt misschien wat raadselachtig, maar de naam is geen toeval. De cloud is een tegenhanger van de on premises infrastructuur en is een digitale omgeving waar bestanden online opslaan en opvragen mogelijk is. De plek (de cloud, dus) waar de bestanden worden opgeslagen is onzichtbaar, vandaar dus: de cloud. Het faciliteren van de cloud is één van onze ICT-diensten.

De twee belangrijkste kenmerken van werken in de cloud is dat je altijd en overal toegang hebt tot al jouw opgeslagen bestanden én dat alles binnen de cloud zich online afspeelt. Ontelbaar veel mappen met allerlei verschillende gegevens behoren hiermee tot de verleden tijd.

cloud particulier

Meer dan alleen online bereikbaar

Maar is een Office 365 pakket dan niet genoeg? Het klopt dat je met een Office 365 pakket online bereikbaar bent, maar wel beperkt. Hiermee draait jouw Office pakket met onder andere Word, Excel en Outlook in de cloud. Met een online werkplek heb je toegang tot alle bestanden en gegevens die je opslaat en opvraagt in de cloud. Deze dienst is uitgebreider. Iets voor jou?

cloud zakelijk

Is werken in de
cloud veilig?

Online veiligheid is belangrijker dan ooit. We zien steeds meer datalekken door onoplettendheden of steeds slimmere hackers. Daar moeten we zwaar geschut tegenover zetten om alles veilig te bewaren. We zijn namelijk op de hoogte van de gevaren. Daarom garanderen wij dat al jouw data en gegevens veilig in de cloud wordt bewaard, zonder dat externe partijen dit kunnen inzien. Veiligheid staat bij Virtual Computing altijd op 1.

up to date

Wat zijn de kosten?

cloud werken

Online werkplek

Beschikbaar vanaf €29,-

Inbegrepen

  • Onbeperkte Opslag
  • Microsoft Office (word, excel, powerpoint en outlook)
  • MFA authenticatie
  • Backup en antivirus
  • Onbeperkte support
  • Installatie eigen software
  • Snelle Virtuele desktop

Probeer het 30 dagen gratis uit

Is werken in de cloud nieuw voor jou en wil je alle voordelen één voor één ondervinden? Of ben je gewoon benieuwd wat wij te bieden hebben? Probeer werken in de cloud bij Virtual Computing 30 dagen gratis uit en ontdek de toegevoegde waarde. Niet goed? Dan zitten er geen consequenties aan jouw abonnement verbonden. Wel goed? Dan kun jij blijven werken in de cloud waar en wanneer je wil. Ben altijd bereikbaar en stap over op werken in de cloud.

Wat klanten over ons zeggen

“Voor de KNBB leverde Virtual Computing een kostenbesparende online dienst in combinatie met Telefonie. Door middel van linking hebben we ook de NDB meegenomen in deze oplossing waardoor samenwerking tussen beide partijen mogelijk is geworden. Data van de KNBB is alleen voor hen zelf toegankelijk, daarnaast hebben zij de mogelijkheid om data uit te wisselen via een gedeelde schijf tussen beide organisaties.”

KNBB - Willem La Riviere

“Tandartspraktijk Tilburg startte enkele jaren geleden met een nieuwe en moderne manier van tandheelkunde. Door de snelle groei van de praktijk hebben zij behoefte aan een IT structuur die daarin mee groeit. Patiënten informatie dient op alle locaties aanwezig te zijn en de keuze voor een online dienst lag voor de hand. Virtual Computing realiseerde voor Tandartspraktijk Tilburg de eerste Tandheelkundige online dienst met daarin zelfs ondersteuning voor het hypermoderne 3D röntgen.”

Tandarts Praktijk Tilburg - Liedy van Rijswijk

“Voor GTA in Someren bouwde Virtual Computing een complex online netwerk. De aansturing van metaalbewerking robots, Cad/cam in de cloud en een volwaardige Sharepoint setup vormen de basis van deze hybrid online dienst, waar dagelijks meer dan 50 man mee werken. Dankzij de HA technieken en het Twin Datacenter kan GTA 24 uur per dag, zeven dagen per week gebruik maken van de online diensten van Virtual Computing.”

GTA - Wilbert Linders

“Speciaal voor de VVV in Alkmaar en omstreken heeft Virtual Computing een kostenefficiënte cloud en telecom oplossing neergezet. Dankzij deze opstelling zijn de kosten voor de automatisering omlaag gegaan en door de keuze voor Virtual Computing heeft VVV Alkmaar ook een beter, sneller en stabieler netwerk dan voorheen.

De cloud bij het VVV is gekoppeld met Exact en het point of sale systeem waardoor op meerdere locaties gewerkt kan worden met de administratie, data en kassa’s. Daarnaast is het systeem gekoppeld aan de Telecom oplossing van Virtual Telecom, waardoor de integratie tussen IT en Telecom ook volledig is.”

VVV Noord Holland - Marcel Serlier

Advies nodig over werken in de cloud?
Neem dan contact met ons op!

Zakelijk gebruik, voor zzp en mkb

Werken in de cloud biedt voor zakelijk gebruik een legio aan mogelijkheden. Dit geldt niet alleen voor de enorme multinationals maar juist ook voor het mkb of een zzp’er. De coronapandemie heeft ons geleerd dat we niet meer vast hoeven te houden aan het kantoor. Ook thuis kun je prima schakelen met collega’s en jouw werk doen. Met werken in de cloud bepaal jij of je vandaag thuis, onderweg of op kantoor werkt. Zo ben jij altijd bereikbaar en kun je, waar dan ook, met een aantal klikken bij al jouw gegevens. Ook de boekhouding kun je gemakkelijk managen in de cloud.

Particulieren en privé gebruik

Dat werken in een private cloud voor zakelijk gebruik uitermate geschikt is, sluit niet uit dat het voor particulieren ook ontzettend handig is. Beperk jezelf niet tot één werkplek. We nemen bestanden graag mee naar verschillende locaties voor allerlei privé gebruik. Werken in de cloud geeft je deze mogelijkheid, ook voor particulier/privé gebruik.

cloud zzp

Waarom overstappen naar de cloud?

Je weet nu wat werken in de cloud inhoudt, wat online werkplekken zijn en hoe je privé en zakelijke behoeften kan vervullen met deze dienst. Maar waarom zou je nu echt moeten overstappen op werken in de cloud? Om dat voor eens en altijd helder te maken, hebben we een lijstje met talloze voordelen voor je opgesteld. Maar we zijn ook eerlijk, werken in de cloud brengt soms ook nadelen met zich mee.

Voordelen cloud

Nadelen cloud

Veelgestelde vragen

Kan mijn huidige Office 365 abonnement mee naar de cloud?

Kan ik werken in de cloud gratis uitproberen?

Hoe lang duurt de migratie?

Is de digitale werkplek 24/7 beschikbaar

Kan ik de online werkplek ook gebruiken vanaf tablet of smartphone?

Wij adviseren je graag

Je hebt veel informatie tot je gekregen over werken in de cloud. Maar het moraal van het verhaal is dat je eigenlijk niet meer zonder kan. Wanneer jij altijd online wil zijn, waar je ook bent, dan is werken in de cloud een absolute must.

Wil je toch nog meer weten over werken in de cloud of ben jij helemaal overtuigd van de kracht van een online werkplek? Neem contact op met Virtual Computing, we staan je graag te woord. Samen zorgen we ervoor dat jij altijd up-to-date en bereikbaar bent.