Over Virtual Computing

Meer dan 10 jaar ervaring in het hosten en managen van online werkplekken en andere ICT werkzaamheden.

Cloud oplossingen voor vrijwel elke organisatie

Virtual Computing werd in 2006 opgericht door de toenmalige Informatica student Robin Damen. Met de hulp van Starterslift kreeg hij als jonge ondernemer de kans om naast zijn studie te starten met een eigen onderneming. Robin begon met de ontwikkeling van werkplek hosting, een dienst waarbij bedrijven eenvoudig en snel hun ICT-zaken kunnen organiseren.

Virtual Computing

In 2006 stond de cloud computing dienstverlening nog in de kinderschoenen. Deze vorm van IT ondersteuning was tamelijk onbekend bij de meeste bedrijven maar heeft inmiddels een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Virtual Computing was een van de pioniers op het gebied van werkplek hosting en cloud oplossingen. Robin Damen heeft tijdens zijn eerste jaren bij het bedrijf veel ervaring opgedaan bij grotere organisaties waar Terminal Server en Virtualisatie gebruikt werd. Eind 2007 wordt Virtual Computing genomineerd voor de Shell Young Business award en behaalt uiteindelijk de 7e plaats, een prestatie waar Virtual Computing trots op is en die veel publiciteit heeft opgeleverd.

Onze werkwijze

Virtual Computing is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige ICT-dienstverlener voor het midden- en kleinbedrijf. Met een team van 7 gemotiveerde professionals biedt het bedrijf haar klanten dagelijks maatwerk, flexibiliteit en persoonlijke dienstverlening.

Virtual Computing kiest bij de ontwikkeling van haar diensten altijd voor een eerlijke en transparante werkwijze en een heldere communicatie met de klant. Iedere organisatie is anders en daarom biedt het bedrijf iedere klant een passende oplossing. De klant staat centraal. Virtual Computing berekent graag scherpe, eerlijke tarieven en geeft de klant inzicht in de werkelijke IT kosten.

Virtual Computing heeft sinds 2012 een tweede datacenter locatie in Eindhoven. Dit datacenter garandeert de klant een veilig twin datacentrum dat volledig binnen Nederland wordt gehost. Voor de internationale klanten biedt Virtual Computing sinds 2015 ook een dienst aan in Hong Kong, op deze manier kunnen klanten nog beter samenwerken met vestigingen in Azië.

In 2016 legt Virtual Computing de focus verdere ontwikkeling en verbetering, o.a. door de start van het traject ISO 9001 en de certificering voor het werken volgens de NEN 2710 dataopslag in de zorg. Daarnaast introduceerde Virtual Computing haar uitgebreide klantportaal waarin de klanten ook zelf de online werkplek kunnen

We zijn gestart vanuit Brabant in onder meer TilburgDen BoschBreda, Waalwijk en Eindhoven. Inmiddels beheren we meer dan 2000 eindgebruikers verspreid over de hele wereld. Met meer dan 300 eindklanten in zowel de administratieve-, fysiotherapie-, tandartsenindustriële en advocatuur branche groeien we nog steeds elk jaar. Voor ons blijft hierin het belangrijkste speerpunt staan “De persoonlijke aanpak voor u als klant staat centraal”.

2000 +

Online werkplekken gerealiseerd

5000 +

Office 365 accounts

500 +TB

Opslag

Wil je meer weten over onze cloud oplossingen of onze werkwijze?
Neem gerust contact op met ons op!