Online werken is tegenwoordig de norm, maar daarmee komen ook risico’s. Hackers en cybercriminelen loeren altijd op zwakke plekken in netwerken. Goede netwerk beveiliging is belangrijk om gevoelige informatie en communicatie te beschermen. Een stevige beveiliging voorkomt dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot gegevens. Bij Virtual Computing bieden we uitgebreide netwerk beveiliging om ervoor te zorgen dat online werkplekken veilig blijven. Meer informatie? Lees snel verder.

Netwerk beveiliging, wat is dat?

Netwerk beveiliging draait om het beschermen van het netwerk tegen aanvallen en ongeautoriseerde toegang. Dit omvat zowel de hardware, zoals routers en aangesloten apparaten, als de software die jouw draadloze netwerk beheert. Door sterke beveiligingsmaatregelen te nemen, voorkom je dat hackers toegang krijgen tot je systemen en gegevens stelen of beschadigen. Virtual Computing biedt oplossingen om het netwerk te beschermen, zodat je zonder zorgen kunt werken.

Belang van goede security

Goede netwerk beveiliging is belangrijk omdat de gevolgen van een beveiligingsinbreuk enorm kunnen zijn. Denk aan verlies van gegevens, diefstal van gevoelige informatie en onderbrekingen in de bedrijfsprocessen. Een solide beveiliging vergroot het vertrouwen van je klanten en zorgt ervoor dat je voldoet aan wettelijke eisen. Virtual Computing en partner OneSec helpen je met beveiligingsoplossingen die jouw bedrijf beschermen tegen verschillende bedreigingen.

wired equivalent privacy

Hoe beveilig ik mijn online werkplek?

Het beveiligen van je online werkplek begint met een aantal basisstappen en kan worden uitgebreid met geavanceerde oplossingen. Bij Virtual Computing helpen we je met het installeren van firewalls, het configureren van VPN’s en het up-to-date houden van je netwerk hardware en software. Daarnaast geven wij advies over best practices en veiligheidsprotocollen. Samen zorgen we ervoor dat jouw netwerk optimaal beveiligd is tegen cyberdreigingen.

Wil jij overstappen naar de cloud?

Security tips die je zelf kan toepassen

Naast professionele beveiliging zijn er eenvoudige maatregelen die je zelf kunt nemen om je netwerk te beschermen. Deze stappen vormen een extra beveiligingslaag en kunnen helpen om veelvoorkomende aanvallen te voorkomen. Hier zijn enkele praktische tips om je netwerk beveiliging te versterken.

1. Stel een sterk wachtwoord in

Een sterk wachtwoord is de eerste stap naar een veilig netwerk. Gebruik een mix van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Vermijd voorspelbare woorden en wijzig je wachtwoorden regelmatig. Virtual Computing adviseert ook het gebruik van een wachtwoordmanager om de beveiliging verder te verhogen.

2. Gebruik een password manager

Een password manager helpt je bij het maken en opslaan van complexe wachtwoorden. Zo hoef je niet te vertrouwen op eenvoudige, gemakkelijk te raden wachtwoorden. Door een password manager te gebruiken, kun je de veiligheid van je netwerk aanzienlijk verbeteren en voorkomen dat hackers toegang krijgen tot je accounts.

3. Werk altijd op een veilig Wifi-netwerk

Zorg ervoor dat je altijd werkt op een veilig wifi netwerk. Vermijd openbare wifi netwerken en zorg dat je eigen netwerk goed beveiligd is met WPA2 of de nieuwere WPA3-versleuteling. Verander regelmatig je router wachtwoord om te voorkomen dat verkeerde gebruikers toegang krijgen. De meeste routers bieden de mogelijkheid om deze beveiligingsinstellingen eenvoudig aan te passen via hun geavanceerde instellingen.

4. Installeer een firewall

Een firewall beschermt je netwerk door ongeautoriseerde toegang te blokkeren en verdacht internetverkeer te monitoren. Virtual Computing kan een firewall installeren en configureren om je maximale bescherming te bieden tegen cyberaanvallen. Firewalls helpen ook bij het beheren van je lokale netwerk, zodat je beter zicht hebt op alle aangesloten apparaten.

5. Gebruik een twee-stap verificatie

Twee-stap verificatie biedt een extra beveiligingslaag voor je accounts. Zelfs als iemand je wachtwoord weet, hebben ze nog steeds toegang tot je telefoon of e-mail nodig om in te loggen. Dit maakt het veel moeilijker voor onbevoegde gebruikers om toegang te krijgen tot je netwerk.

6. Maak regelmatig back-ups

Regelmatige back-ups van je gegevens zorgen ervoor dat je altijd een recente kopie hebt in geval van een aanval of systeemfout. Virtual Computing kan je helpen bij het opzetten van een effectief back-upplan, zodat je belangrijke bestanden altijd veilig zijn.

7. Gebruik een VPN

Een VPN (Virtual Private Network) versleutelt je internetverkeer, waardoor het moeilijker wordt voor hackers om je gegevens te onderscheppen. Dit is vooral belangrijk als je werkt op een openbaar of onveilig netwerk. Virtual Computing biedt betrouwbare VPN-oplossingen die je communicatie veilig houden. Een VPN verbergt ook je IP adres, wat je privacy verder beschermt.

Waarom kiezen voor
Virtual Computing?

Virtual Computing is jouw partner in netwerk beveiliging. Onze uitgebreide diensten en diepgaande kennis van cyberbeveiliging stellen ons in staat om je bedrijf te beschermen tegen allerlei bedreigingen. Wij bieden niet alleen technologie, maar ook advies en ondersteuning om je beveiligingsbeleid te versterken. Kies voor Virtual Computing en ervaar de voordelen van een veilig en efficiënt netwerk.

firmware up to date

Realiseer je ideale online werkplek

Het creëren van een veilige online werkplek vraagt om een doordachte aanpak en de juiste tools. Bij Virtual Computing helpen we je bij het integreren van beveiligingsoplossingen zoals firewalls, VPN’s en antivirussoftware in je netwerk. We bieden continu toezicht en proactieve bescherming, zodat je altijd veilig bent tegen cyberdreigingen. Daarnaast trainen we je medewerkers om veilig online te werken en bieden we op maat gemaakte oplossingen die passen bij jouw bedrijf.

Met onze voortdurende ondersteuning en onderhoud ben je verzekerd van een veilig en efficiënt netwerk. Kies Virtual Computing en realiseer je ideale online werkplek.

Uitproberen? Probeer een demo account

Wil je zelf ervaren hoe onze oplossingen je netwerk kunnen beveiligen? Probeer een demo account bij Virtual Computing en ontdek de voordelen van professionele netwerk beveiliging. Onze demo geeft je een voorproefje van de diensten en ondersteuning die wij bieden. Neem vandaag nog contact met ons op en start met het beschermen van je online werkplek.