Veelgestelde vragen

Online Werkplek

Kan ik de online werkplek ook gebruiken vanaf tablet of smartphone?

Jazeker, je kunt middels de Remote Desktop App inloggen vanaf zowat elk apparaat. Het is tevens mogelijk om doormiddel van de myworkdrive app data van je organisatie te bekijken vanaf elk device zonder hiervoor in te loggen op je online werkplek.

Kan ik mijn eigen applicatie installeren?

Virtual Computing zorgt voor de installatie van applicaties. Op onze uitgebreide online werkplek kun je zo’n beetje elke applicatie laten installeren die op Windows draait.

Kan ik het aantal gebruikers maandelijks aanpassen?

Het is zeker mogelijk om het aantal gebruikers per maand aan te passen. U betaald enkel voor de accounts die u gebruikt. Doormiddel van ons klantenportaal kunt u eenvoudig zelf gebruikers aanmaken en afsluiten.

Kan ik ook lokale apparaten aansluiten?

Doormiddel van een site-to-site VPN kunnen wij uw lokale netwerk koppelen aan het netwerk binnen de cloud, hiermee kunt u ook apparaten binnen uw netwerk aansturen. Heeft u specifieke vragen? Neem contact met ons op, wij beschikken over een groot scala aan standaard oplossingen.

Voldoet de opslag aan de voorwaarden voor de AVG?

Jazeker, Virtual Computing is ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, hiermee voldoen we aan de belangrijkste eisen voor de AVG. Ons klanten portaal helpt onze klanten bovendien met de belangrijkste vereisten voor de AVG.

Kan ik ook een programma op de achtergrond laten draaien?

Het is mogelijk om een applicatie als service te laten draaien, hiervoor dient wel de Pro werkplek te worden afgenomen. Binnen de basis werkplek is dit helaas niet mogelijk.

Kan ik ook mijn eigen Office licenties gebruiken?

Het is enkel mogelijk om Office 365 licenties van het type Enterprise te installeren binnen de online Werkplek. Indien u al gebruik maakt van Office 365 kunt u deze omgeving zonder problemen aan ons overdragen zodat wij deze integreren binnen uw online werkplek. Wij nemen dan tevens de backup en support van u over.

Hoeveel opslag krijg ik?

Virtual Computing bied onbeperkte opslag op haar Online Werkplek. U betaald niets extra voor opslag op servers en groepschijven.

Met hoeveel medewerkers kan ik op de Online Werkplek?

De online werkplek is beschikbaar vanaf 1 werkplek en kan zo groot worden als u zelf wenst. Wij schalen de capaciteit van uw omgeving op basis van het aantal actieve gebruikers. Voor de Pro werkplek geld een minimum van 5 medewerkers. In overleg kan in sommige gevallen hiervan afgeweken worden.

Is de werkplek 24×7 bereikbaar?

Onze online werkplek is de gehele dag bereikbaar. Sommige diensten als Azure en Google Cloud schakelen ivm de kosten servers gedeeltelijk uit buiten kantoor uren. Virtual Computing doet dit niet.

Heb ik een VPN nodig?

Nee onze Online Werkplek maakt gebruik van RDP Gateway, hierdoor is de verbinding tussen de client en server beveiligd en is er geen additionele VPN verbinding nodig.


Office 365

Hoeveel opslag krijg ik op Office 365

Office 365 biedt 1TB opslag per gebruiker binnen Onedrive en Sharepoint.

Moet ik nog een backup maken van mijn Office 365 omgeving

Virtual Computing bied een uniek pakket bij Office 365 installaties. U ontvangt voor een vast bedrag per maand onbeperkte support en backup. Virtual Computing zorgt ervoor dat alle data binnen uw Office 365 omgeving dagelijks wordt gebackuped naar onze Datacentra.

Waar staat mijn data als ik gebruik maakt van Microsoft 365

In de basis staat alle data opgeslagen in de datacentra van Microsoft, bij het inrichten van uw tenant selecteert Virtual Computing de Datacentra West Europa. Hiermee voldoet de data aan de eisen voor de AVG. Alle backups die gemaakt worden van uw Office 365 worden bewaard in onze datacentra in Den Bosch en Eindhoven.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is onderdeel van het Office 365 pakket, standaard wordt het geleverd op de Enterprise pakketten. Sinds de Covid-19 uitbraak heeft Microsoft Teams beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers van Office 365. Wilt u hiervan gebruik maken neem dan even contact op met onze Support, wij kunnen de betreffende licentie bij u activeren.


Migratie naar de Cloud

Wat betaal ik voor de migratie?

De migratie naar de cloud is kostenloos en wordt door Virtual Computing uitgevoerd.

Hoelang duurt een migratie naar de Cloud?

De duur van een migratie is afhankelijk van het formaat van uw organisatie, de hoeveelheid data en het aantal eigen applicaties. Wij streven naar een zo soepel mogelijke migratie, dat betekend dat we vooral zoveel mogelijk zaken testen en inrichten. Een daadwerkelijke livegang duurt veelal enkele uren en wordt veelal buiten de reguliere kantoor uren uitgevoerd. De gemiddelde migratie duurt 1 tot 2 weken.