Veelgestelde vragen

Bent u geintereseerd in een Online Werkplek maar heeft u nog vragen? Onderstaand overzicht toont u een lijst met meest gestelde vragen voor de online werkplek.

Kan ik de online werkplek ook gebruiken vanaf tablet of smartphone?

Jazeker, je kunt middels de Remote Desktop App inloggen vanaf zowat elk apparaat. Het is tevens mogelijk om doormiddel van de myworkdrive app data van je organisatie te bekijken vanaf elk device zonder hiervoor in te loggen op je online werkplek.

Kan ik mijn eigen applicatie installeren?

Virtual Computing zorgt voor de installatie van applicaties. Op onze uitgebreide online werkplek kun je zo’n beetje elke applicatie laten installeren die op Windows draait.

Kan ik het aantal gebruikers maandelijks aanpassen?

Het is zeker mogelijk om het aantal gebruikers per maand aan te passen. U betaald enkel voor de accounts die u gebruikt. Doormiddel van ons klantenportaal kunt u eenvoudig zelf gebruikers aanmaken en afsluiten.

Kan ik ook lokale apparaten aansluiten?

Doormiddel van een site-to-site VPN kunnen wij uw lokale netwerk koppelen aan het netwerk binnen de cloud, hiermee kunt u ook apparaten binnen uw netwerk aansturen. Heeft u specifieke vragen? Neem contact met ons op, wij beschikken over een groot scala aan standaard oplossingen.

Voldoet de opslag aan de voorwaarden voor de AVG?

Jazeker, Virtual Computing is ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, hiermee voldoen we aan de belangrijkste eisen voor de AVG. Ons klanten portaal helpt onze klanten bovendien met de belangrijkste vereisten voor de AVG.

Kan ik ook een programma op de achtergrond laten draaien?

Het is mogelijk om een applicatie als service te laten draaien, hiervoor dient wel de Pro werkplek te worden afgenomen. Binnen de basis werkplek is dit helaas niet mogelijk.

Kan ik ook mijn eigen Office licenties gebruiken?

Het is enkel mogelijk om Office 365 licenties van het type Enterprise te installeren binnen de online Werkplek. Indien u al gebruik maakt van Office 365 kunt u deze omgeving zonder problemen aan ons overdragen zodat wij deze integreren binnen uw online werkplek. Wij nemen dan tevens de backup en support van u over.

Hoeveel opslag krijg ik?

Virtual Computing bied onbeperkte opslag op haar Online Werkplek. U betaald niets extra voor opslag op servers en groepschijven.

Met hoeveel medewerkers kan ik op de Online Werkplek?

De online werkplek is beschikbaar vanaf 1 werkplek en kan zo groot worden als u zelf wenst. Wij schalen de capaciteit van uw omgeving op basis van het aantal actieve gebruikers. Voor de Pro werkplek geld een minimum van 5 medewerkers. In overleg kan in sommige gevallen hiervan afgeweken worden.

Is de werkplek 24×7 bereikbaar?

Onze online werkplek is de gehele dag bereikbaar. Sommige diensten als Azure en Google Cloud schakelen ivm de kosten servers gedeeltelijk uit buiten kantoor uren. Virtual Computing doet dit niet.

Heb ik een VPN nodig?

Nee onze Online Werkplek maakt gebruik van RDP Gateway, hierdoor is de verbinding tussen de client en server beveiligd en is er geen additionele VPN verbinding nodig.