Veelgestelde vragen

Bent u geintereseerd in een Online Werkplek maar heeft u nog vragen? Onderstaand overzicht toont u een lijst met meest gestelde vragen voor de online werkplek.

Kan ik de Online Werkplek ook gebruiken vanaf tablet of smartphone?

Via de Remote Desktop App kan je van elk apparaat inloggen op jouw Online Werkplek. Door middel van de MyWorkDrive app bekijk je vanaf elk device de data van je organisatie.

Kan ik mijn eigen applicatie installeren?

Om nieuwe software in je Online Werkplek te installeren moeten wij je even helpen. Neem daarom contact met ons op. In onze Online Werkplekken kan je bijna alle applicaties laten installeren die op Windows draaien.

Kan ik het aantal gebruikers maandelijks aanpassen?

Ja, het is mogelijk om het aantal gebruikers per maand aan te passen. In het klantenportaal kan je zelf gebruikers aanmaken en afsluiten. Je betaalt ons alleen voor het aantal accounts die in gebruik zijn.

Kan ik ook lokale apparaten aansluiten?

Ja, ook via je Online Werkplek kan je lokale apparaten als bijvoorbeeld printers blijven gebruiken. Technisch verhaal: door een site-to-site VPN verbinden wij je lokale netwerk aan ons netwerk in de cloud. Klinkt ingewikkelder dan het is, maar hier helpen we je graag bij. Neem even contact met ons op. Dan regelen wij de rest.

Voldoet de opslag aan de voorwaarden voor de AVG?

Jazeker, Virtual Computing is ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Hiermee voldoen we aan de belangrijkste eisen voor de AVG.

Kan ik ook een programma op de achtergrond laten draaien?

Binnen het Pro pakket is het mogelijk om een applicatie als service te laten draaien. In het Basis pakket gaat dit niet.

Kan ik ook mijn eigen Office licenties gebruiken?

Dit kan alleen als je al beschikt over een Office 365 Enterprise licentie. Heb je nog geen Office 365 voor je organisatie, bekijk dan deze pagina.

Als je onderneming al gebruik maakt van Office 365 kan je de omgeving zonder problemen aan ons overdragen. Wij integreren alles in je nieuwe Online Werkplek. Tevens verzorgen wij de back-up. Ook voor support vragen over Office 365 kun je bij ons terecht.

Hoeveel opslag krijg ik?

Bij je Online Werkplek krijg je onbeperkte data opslag. Hier betaal je niets extra voor. Zo kan je zorgeloos aan de slag.

Met hoeveel medewerkers kan ik op de Online Werkplek?

De online werkplek is beschikbaar vanaf 1 gebruiker. Er zit geen maximum op het aantal gebruikers.

Wij baseren de online werkplekken op het aantal actieve gebruikers. Voor het Pro pakket geldt bijvoorbeeld een minimum van 5 medewerkers. In overleg wordt in sommige gevallen hiervan afgeweken.

Is de werkplek 24×7 bereikbaar?

Onze online werkplekken zijn de gehele dag bereikbaar. Dit is ons grote voordeel ten opzichte van diensten als Azure en Google Cloud. Zij schakelen namelijk buiten kantooruren hun servers gedeeltelijk uit, wat vertraging voor de gebruiker op kan leveren.

Heb ik een VPN nodig?

Nee, een VPN is niet benodigd. Onze Online Werkplek maakt gebruik van een zogenoemde RDP Gateway. Hierdoor is de verbinding tussen de client en server beveiligd, en is een aparte VPN overbodig.