Disruptie door de gevesti… http://bit.ly/1RpGgg5

Disruptie door de gevestigde orde – http://bit.ly/1RpGgg5 Read More »

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is onderdeel van Office 365 en de opvolger van Skype. Sinds de coronacrisis is het gebruik van Microsoft Teams explosief gestegen. En dat is niet voor niets. Teams heeft namelijk alles in zich om thuis en onderweg efficiënt en productief te blijven werken, zonder dat je iets mist..

Met Microsoft Teams kun je op (veilige) afstand blijven communiceren en samenwerken met collega’s. Videobellen, chatten, feedback geven, documenten delen en nog veel meer. Alles werkt supermakkelijk en intuïtief. Ook na corona kun je niet meer zonder, echt!

img
img

Doe meer met Teams

Werk je al met Office 365, dan beschik je ook over alle functionaliteiten van Teams. En natuurlijk werken je vertrouwde programma’s als Word, Excel, PowerPoint ook in Teams naadloos met elkaar samen. Deel bestanden met collega’s zonder eindeloos mailtjes heen en weer te sturen. Heb je geen Office 365 dan kun je Teams gratis downloaden en installeren op je computer, tablet, laptop of telefoon. Hieronder de belangrijkste functies:

Online vergaderen

Thuis deelnemen aan een zakelijke bijeenkomst is zo geregeld. Start Teams en neem deel. Begin zelf een online vergadering met collega’s of neem deel aan een overleg met één klik. Zo bespreek je alles wat nodig is rondom dat belangrijke project of en hak je knopen door, net als op kantoor. Met Teams ben je uiterst productief en verlies je geen tijd. Ook niet in de file!

Activiteiten

In het startscherm vind je in een oogopslag alle activiteiten van je team. Je ziet bijvoorbeeld of er een teamlid is toegevoegd, of je een telefoontje hebt gemist of dat er bestanden zijn gedeeld. Nooit meer iets missen? Zet dan ‘meldingen’ aan.

img

Online samenwerken en bestanden delen

Je kunt chatten met collega’s, videobellen, online overleggen, documenten bespreken en beslissingen nemen. Tijdens de chat deel je eenvoudig bestanden met elkaar, net zoals in WhatsApp. Een presentatie geven via PowerPoint? Ook dat doe je gewoon zoals je gewend bent. In Teams deel je eenvoudig je beeldscherm met collega’s zodat iedereen mee kan kijken. Eindeloos heen en weer mailen is voortaan verleden tijd. Alle documenten staan namelijk op de centrale plek in Teams en iedereen met toegang, kan er bij. Collega’s en teamleden zijn zo snel op de hoogte en up-to-date! Snel, efficiënt en productief, zonder de eindeloze e-mailstroom.

Agenda

Omdat Teams onderdeel is van Office 365, is je Outlook agenda ook gekoppeld. Een afspraak of vergadering inplannen? Nieuwe afspraken zie je ook in Teams. Teams werkt ook prima samen met je andere software. Mis je een programma of App dan voeg je deze eenvoudig toe.

Oproepen

Bij ‘Oproepen’ zie je een lijstje van mensen waarmee je vaak contact hebt. Wel zo makkelijk. Ook kun je eenvoudig contactpersonen toevoegen en je belgeschiedenis bekijken.

Bestanden

Microsoft Teams is uitstekend te gebruiken wanneer je samenwerkt met je collega’s aan verschillende bestanden. Documenten sla je op in Teams, waardoor je teamleden altijd en overal de beschikking hebben over de laatste versies. Daarnaast kun je Teams goed gebruiken wanneer je een document vanuit OneDrive wilt delen of publiceren vanuit SharePoint. Want ook SharePoint, Teams en OneDrive werken prima samen.

img
img

Microsoft Teams installeren

Microsoft Teams is een geweldige tool voor bedrijven om de productiviteit en communicatie te verbeteren. Teams is niet alleen interessant voor projectteams die langer met elkaar samenwerken, maar ook voor groepen die in korte tijd snel resultaat willen boeken. We hopen dat je snel thuis bent in Teams.

Heb je vragen over online werken, Microsoft Teams of Office 365?

Neem dan snel contact op. We helpen je graag! Bel 0800-8478820 of stuur ons een e-mail: info@virtualcomputing.nl. Een online werkplek bied je zekerheid. Altijd en overal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.